• Szűrő

Blog

Tetőkön már építettek parkokat, sportpályákat, játszótereket és szinte mindent, amit egy átlag kertnél lehet. Nekünk ez az első jelentősebb méretű intenzív zöldtetőnk, melynek egyes építési fázisaiban mi, tájépítészek is részt vettünk, hogy tanulhassunk.
A temető kultikus hely, a település zöldfelületének jelentős részét képezi, tisztítja, szűri a levegőt. Temetőjáratunkon felmerült, hogy egyszerűbb lenne lefedni a sírt, ezért most összeszedtem pár gondolatot, hogy miként maradhatna fedetlenül.
A mikro zöldség piaci megjelenése a 80-as évekre nyúlik vissza, és azóta is egyre növekvő népszerűségű, köszönhetően az exkluzív éttermeknek és a népszerű tévés főzőműsoroknak.
Lili nemrég a Térkő magazinban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fűszerspirál megépítése jó megoldás az eltérő ökológiai igényű fűszer és haszonnövények termesztésére.
Novembertől kezdve már hanyatlóban van a kerti szezon, a tél közelsége magával hozza hideget, ráadásul az ünnepei hangulat bekerül a levegőbe is.
Szeptember építettünk egy kertet a Balaton-felvidéken, ahol tapasztalhattuk, hogy a természetközeliség amekkora előny, úgy néha ugyanakkora gondot tud okozni.
A kertkivitelezés általában az építési folyamat ünnepélyes, utolsó, ugyanakkor pénztárca ürítő szakaszát jelenti. Ilyenkor következik a felismerés, hogy a házépítők által kitaposott és szinte már összetömörödött terepfelszín nem hasonlít az elképzeltre.
Manapság sokszor felmerül az igény magánkertekben, vagy akár közösségek által használt környezetben is a műfűre. Ezek megszólalásig hasonlítanak valódi párjukhoz, kényelmesen karbantarthatóak és egyre kevésbé adnak eltérő érzetet, mint a valódi társaik.
  • 1
  • 2
Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X