• Szűrő

Blog

Nyergesújfalu, „Szabadidőpark a régi focipályán” nyertes projektjének keretében táj- és kertépítészeti tervdokumentációt készítettünk a 1418 Hrsz-ú területre.
A fent említett pályázat keretében ősszel 80 db hársfát ültettünk el a kocsiból is jól látható Gyári utca és a 71. sz. főút, illetve az Árpád utca közötti területeken, melyek beépítésre nem szánt zöldterületek besorolással rendelkeznek.
Ősszel egy olyan projekten dolgoztunk, melynek 1-1 mérföldkövéhez érve került sor kertépítési tevékenységre.
Az idei első félévünket jól tükrözi, hogy nem írtam róla. Nem azért mert nem csináltunk semmit, hanem mert egyik munkából a másikba álltunk. Bár tudtuk, hogy megérné cikkezni róla mégse volt időnk ilyen formában is „megünnepelni” a kertek születését.
A mai automatizált világban előtérbe kerülnek azok a technológiai fejlesztések, alkalmazások, amelyek online elérhetőséget biztosítanak a házunkban lévő és a ház körüli berendezésekhez, készülékekhez.
Tetőkön már építettek parkokat, sportpályákat, játszótereket és szinte mindent, amit egy átlag kertnél lehet. Nekünk ez az első jelentősebb méretű intenzív zöldtetőnk, melynek egyes építési fázisaiban mi, tájépítészek is részt vettünk, hogy tanulhassunk.
Az elmúlt másfél hétben azon szorgoskodtunk, hogy befejezzük megkezdett munkáinkat, a kertépítők otthon maradhassanak biztonságban, és a tulajdonosok legalább a kertjükben rendezett állapotokat lássanak.
  • 1
  • 2
Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X