Wifis öntöző vezérlők előnyei

A mai automatizált világban előtérbe kerülnek azok a technológiai fejlesztések, alkalmazások, amelyek online elérhetőséget biztosítanak a házunkban lévő és a ház körüli berendezésekhez, készülékekhez.

Ezek közé tartoznak a wifi-képes öntözőrendszer vezérlők is. Összefoglaltuk a wifis vezérlők fő előnyeit a hagyományos vezérlőkkel összehasonlítva.

  • A hagyományos vezérlőkkel szemben a wifis vezérlők programozása online történik, számítógépről vagy telefonról, így a programozáshoz nem kell feltétlenül a helyszínen tartózkodni. Az egyes öntözési zónákhoz tartozó indulási időpontok és futási idők bárhonnan, bármikor átállíthatók, módosíthatók vagy esetleg letilthatók. (A kerttulajdonosnak a rendszer beprogramozását célszerű a telepítő szakemberre bízni, vagy a szakemberrel konzultálva elvégezni!)
     
  • A wifis vezérlők lehetőséget adnak arra, hogy a beprogramozáskor az adott hónapra jellemző hőmérséklet és csapadékviszonyokat alapul véve állítsuk be az öntözés időtartamát (pl. áprilisban 50%-kal kevesebb, a júliusi forróságban 20%-kal több ideig öntözzünk), így elősegítve a víztakarékosságot, a költséghatékonyságot és a környezettudatosságot. A hagyományos vezérlők esetében ez a %-os beállítás csak manuálisan végezhető el.
     
  • Amennyiben egy kertben – ahol éppen nem tartózkodnak ott a tulajdonosok, csőrepedés vagy törés következik be, és ezt a szomszéd észreveszi és jelzi a tulajdonos felé, azonnal letiltható az öntözés működése online módon távolról, megelőzve ezzel a rengeteg feleslegesen elfolyó vizet, és így a tetemes többletköltségeket. A hagyományos vezérlők esetében a rendszer elzárása csak a helyszínen történhet, manuális módon.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül!
Kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X