• Szűrő

Blog

A rovarszálló, más néven bogárhotel egy ember alkotta építmény, amelyet azért hozunk létre, hogy menedéket nyújtsunk a rovaroknak. Különböző formájúak és méretűek lehetnek, attól függően, hogy milyen célból vagy rovarról gondoskodunk.
Az idei első félévünket jól tükrözi, hogy nem írtam róla. Nem azért mert nem csináltunk semmit, hanem mert egyik munkából a másikba álltunk. Bár tudtuk, hogy megérné cikkezni róla mégse volt időnk ilyen formában is „megünnepelni” a kertek születését.
Tavaly augusztusban érkezett a megkeresés egy extrém helyre, extrém növényekkel megálmodott kert kivitelezéséhez.
Áprilisban - annak érdekében hogy kollégáinkat biztonságban tudjuk - egy kis időre megállt a kivitelezés a ROYALKERT életében.
Külföldi utazásaink alkalmával irigykedünk a déli tájakon jellemző növényállományra, azonban van néhány olyan faj a tarsolyunkban, melyek megfelelő gondozás mellett elhozhatják kertünkbe a keresett feelinget.
Novembertől kezdve már hanyatlóban van a kerti szezon, a tél közelsége magával hozza hideget, ráadásul az ünnepei hangulat bekerül a levegőbe is.
Egy tévesen Einsteinnek tulajdonított megállapítás szerint, ha a méhek kipusztulnak, négy évre rá az emberiség is követi őket. A méheket az utóbbi években egyre több, és összetettebb veszély fenyegeti.
A kertkivitelezés általában az építési folyamat ünnepélyes, utolsó, ugyanakkor pénztárca ürítő szakaszát jelenti. Ilyenkor következik a felismerés, hogy a házépítők által kitaposott és szinte már összetömörödött terepfelszín nem hasonlít az elképzeltre.
  • 1
  • 2
Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X