Bemutatjuk eddigi terméseinket!

Ismét jelentkezünk egy újabb "adag" kert és zöldtető terméssel! Hogy mik is ezek? Íme:

Veszprém, Fűrész utca:
Nyár végén épített kertünkre már évekkel ezelőtt érkezett az a felkérés, hogy tervezzük meg, illetve a burkolatok elkészülte után építsük is meg.

Hetekkel a munka megkezdése előtt szomorúan konstatáltuk, hogy a tervezett burkolatok még nem készültek el, így az a patthelyzet állt elő, hogy vagy leállunk vagy megépítjük mi a hiányzó elemeket.

Végül utóbbi mellett döntöttünk és a számunkra alapvető öntözőépítési, növénytelepítési és füvesítési feladatok mellett a burkoláshoz szükséges betonalapok, a lépcső is általunk készült el és a sütőhellyel és az azt körbeölelő ülőtámfallal is sikeresen megbirkóztunk. 

Balatonakali, Csárdás utca:
Egy Balaton parti nemrég átvett nyaralóból érkezett a felkérés, hogy egy használható, fenntartható, de mégis kissé angol, buja stílusú kertet alakítsunk ki.

A szomszédok közelsége miatt többnyire takarónövényzettel vettük körbe a kertet, elé -és aláültetéssel színesítve. Kivételt képeztek ez alól azok a szakaszok, melyeken a szomszéd kilátását zavarták volna.

A tulajdonosok példamutatásként, de elsősorban saját örömükre megterveztették az előkertet és a rövid kocsibeállót is.

Veszprém, Rózsa utca:
Legutóbbi munkánkra évekkel ezelőtt érkezett a felkérés, hogy a zöld szemléletű társasházban működő könyvtár tetejére építsünk egy intenzív zöldtetőt.

A közös képviselő még ebben a stádiumban felvitte a tetőre a vizet, mely a cserjék öntözését szolgálta volna ki, ám időközben a statikai vizsgálat eredménye nem alakult kedvezően.

Végül kompromisszumos megoldást kötöttünk: mivel a víz már fent volt és a próbaterhelésre jól reagált a födémünk, így a könyvtár vasbetonfalaira 1-1 csobogót helyeztünk, beleillesztve azt a köralakú ágyásokból összeálló koncepcióba.

A színeknek és formáknak köszönhetően a korábbi szürke lapostetőre egy szürrealista festmény született.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül!
Kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X