• Szűrő

Blog

Tetőkön már építettek parkokat, sportpályákat, játszótereket és szinte mindent, amit egy átlag kertnél lehet. Nekünk ez az első jelentősebb méretű intenzív zöldtetőnk, melynek egyes építési fázisaiban mi, tájépítészek is részt vettünk, hogy tanulhassunk.
Tavaly ilyenkor kezdtünk építeni egy balatoni panorámás, nehezen megközelíthető, meredek, támfalakkal már részekre osztott kertet, melyhez a számos összetett munkafolyamat miatt, négy alkalommal vonultunk fel és most ősszel fejeztük be.
Az elmúlt másfél hétben azon szorgoskodtunk, hogy befejezzük megkezdett munkáinkat, a kertépítők otthon maradhassanak biztonságban, és a tulajdonosok legalább a kertjükben rendezett állapotokat lássanak.
Az élénkzöld, sűrűszálú, élő és üde gyepfelület minden kerttulajdonos szíve vágya és lelkét melengeti, amikor az addig sáros, törmelékes építési terület zöldövezetté válik.
Szeptember építettünk egy kertet a Balaton-felvidéken, ahol tapasztalhattuk, hogy a természetközeliség amekkora előny, úgy néha ugyanakkora gondot tud okozni.
Manapság sokszor felmerül az igény magánkertekben, vagy akár közösségek által használt környezetben is a műfűre. Ezek megszólalásig hasonlítanak valódi párjukhoz, kényelmesen karbantarthatóak és egyre kevésbé adnak eltérő érzetet, mint a valódi társaik.
Ahogy a belsőépítészetben folyamatosan alakulnak ki és alakulnak át régi divatirányzatok, úgy a kertkialakításnak is sokféle változata van, a szokványos gyep-ágyás-burkolat szentháromságból kilépve olyan összetett koncepciókig, mint az önfenntartó kert.
Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Interatletika
GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Victory Auto
Diadem®
HUNTER
Rainbird
Kramer & Co
MagicNets
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas
X