Átadtuk márciusi projektjeinket

Az elmúlt másfél hétben azon szorgoskodtunk, hogy befejezzük megkezdett munkáinkat, a kertépítők otthon maradhassanak biztonságban, és a tulajdonosok legalább a kertjükben rendezett állapotokat lássanak.

Az utóbbi hetekben mindenki élete fenekestül felfordult, a többség mindennapjait átitatja a félelem, hogy nem kap elegendő élelmiszert a boltban, vagy hogy nincs kézfertőtlenítője. Kár lenne tagadni a Koronavírus terjedése és a járvány okozta intézkedések hatással vannak a kertépítészetre is. Azon szorgoskodtunk, hogy befejezzük márciusra tervezett munkáinkat, munkatársaink otthon maradhassanak, biztonságban és a tulajdonosok élvezhessék kertjüket.

Az elkészült munkák közül egy intézményi kertet szeretnék bemutatni, mely a legtöbb fennforgást okozta. A koncepció folyamatos átalakuláson ment keresztül. Egyedül egy dolog volt bizonyos, hogy hatalmas méretűre nőtt fáktól meg kell tisztítani ezt a viszonylag kicsi kertet. Mivel a helyszín belső udvara szinte mindig árnyékos, elsőként olyan vázlattervet készítettünk, melyen csak kavics, mulcs és növényfelület lett volna körülölelve az oda kihelyezett szobrokat. A tulajdonosoknak hiányzott az ilyen típusú építményeket kiemelő gyepfelület, de ők is érezték, hogy bizony nem ideálisak a körülmények a gyep számára, ezért műfűben kezdtünk el gondolkodni, azonban a sok kavics mellett már mindannyian túl művinek éreztük azt.

Végül közös döntés alapján gyepszőnyegterítést alkalmaztunk füvesítési technikaként és az öntözőrendszert az árnyas adottságoknak megfelelően állítottuk be. Ezenkívül az egyik szobor alapját csobogóként hasznosítottuk újjá. Reméljük az eddigi dohányzó helyként funkcionáló kert közösségi térként fog a továbbiakban szolgálni. Az eredményről készült képek úgy gondolom ezt bizonyítják:

  • Átadtuk márciusi projekteinket

Minden érdeklődő kérdéssel forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.

Érdemes követni Facebook oldalunkat és feliratkozni Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X