"King Size" oszlopos borókák

Tavaly augusztusban érkezett a megkeresés egy extrém helyre, extrém növényekkel megálmodott kert kivitelezéséhez.

A balatoni telekre a tervező egy mediterrán hangulatú kertet vizualizált, teli nagy méretű babérokkal, fügékkel, rozmaringokkal és levendulákkal.

A telekről ellátni a Balaton nyugati partjától Tihanyig, egyedül a villanyoszlopok rondítanak bele a tökéletes látványba. Az oszlopok takarását oszlopos tiszafákkal kívánták megoldani, mely egyértelműen jól illett volna az elképzelt idillikus toszkánai hangulatba, ám lassú növekedési erélye miatt nem kaptunk optimális méretben, emellett a beszerzést a koronavírus helyzet sem könnyítette meg, mert a külföldi élőanyag szállítmányok sem érkeztek meg. 

Összedugtuk a fejünket a tervezővel és a megrendelővel, a feladatra új kihívásként tekintve olyan megoldásokon kezdtünk el gondolkodni, mely minden érintett számára megoldhatónak bizonyult. Végül hazai termesztőtől vásároltunk nagy méretű oszlopos borókákat. Ennek a személyi tényezőkön, azaz a termesztőtől kapott rengeteg segítségen kívül, több előnyei is volt. A borókáról biztosra tudjuk, hogy bírják a hazai klímát és a megeredési esélyeit növeli, hogy eleve hazai talajban és ismerős időjárási viszontagságokban nevelkedett. A növényeket a telephelyünkre szállítottuk és jelenleg elvermelve várják, hogy végső helyükre kerüljenek.

Minden érdeklődő kérdéssel forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül.
Érdemes követni Facebook oldalunkat és feliratkozni Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X