Térhatárolás gyorsan, mégis zölden

A borostyán a legelterjedtebb kúszónövény, felfut a ház falára, a kerítésre és a fák törzseire is, de függőleges felület híján a talajt is beteríti. Növekedési erélye miatt nem mindenki kedveli, ám már kész elemként telepítve könnyen kordában tartható.

A telepített borostyánfal egy acélhálóra futtatott előnevelt borostyánból álló kerítés. Nagy előnyük, hogy a háló magasságát (1,8 méter) nem növi túl, ezért minimális odafigyeléssel szabályozni lehet a terjedését. Sűrű növényzetből álló kerítés funkciója mellett esztétikus megjelenést ad a kertnek és környezetbarát alternatívája a térelválasztásnak. Oxigént termel, véd a belátástól, megszűri a szálló port és a hanghatásokat, ezzel segítve az egészséges mikrokörnyezet kialakulását.

A borostyánfal szinte minden szerkezethez illik, legyen az rusztikus vagy minimalista. A panelek gyönyörködtetik a szemet és természetközeli élményt nyújtanak a városi környezetben is. Levelei egész évben zöldek, így télen sem kell aggódnunk kertünk szépsége felől. Maga az acélrács, amelyen a növény fut, nem látszódik, mert a borostyán sűrű réteget képez rajta, így minden évszakban garantálja udvarunk intimitását. A borostyánpanel telepíthető talajba, illetve ládába ültetve, természetes megoldást jelenthet erkélyek, vendéglátó egységek kerthelységébe a személyes tér és a kényelem biztosítása érdekében.

Abban tér el a hagyományos kerítéstől, hogy az előnevelt borostyánfalak rögtön rendelkezésre állnak, nem kell várni a borostyánpalánta növekedésére, gyorsan és különösebb szaktudás nélkül telepíthetők, fenntarthatók. Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal! Telephelyünkön egy panel letelepítve megtekinthető.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X