Ezért jobb a vegyszermentes gyomirtás

Manapság is számos gazdaságban kémia gyomirtókat használnak a gazdák, mivel sokak szerint ez a legegyszerűbb megoldás a nem kívánt növények kiirtására. Most megmutatjuk miért érdemes mégis a vegyszermentes gyomirtást választani!

Különböző vegyszerek széles választéka áll rendelkezésre világszerte, azonban kétséges, hogy ezek használata hogyan hat a többi növényre és az emberekre.

Íme, 5 ok, amiért kerülni kellene a vegyszeres gyomirtást!

      1. Szennyezheti a talajvizet

A megfelelő mennyiségű gyomirtó és műtrágya alkalmazása nem vezet problémához, azonban a túlzott adagok könnyen belemosódhatnak a talajvízbe. Ez pedig sem a talajnak, sem nekünk embereknek nem előnyös, hiszen meg kell védenünk vízforrásainkat bármi áron. Minél kevesebb vegyszert használunk, annál nagyobb mértékben járulunk hozzá környezetünk védelméhez.

 

      2. Károsíthatja néhány faj élőhelyét

A gyomirtók megfertőzhetik a veszélyeztetett fajok érzékeny populációinak élőhelyeit (például békák, méhek, halak), amelyek elengedhetetlenek az egészséges ökoszisztémák számára. Talán nem is gondolnánk, de a méhpopulációk megsemmisülésének egyik előfordulő oka, hogy a növényvédő szereket helytelenül használják.

       3.  Veszélyezteti az embereket és az állatokat

A vegyszerek károsíthatják a terület közelében tartózkodó emberek, továbbá például a parkban bóklászó kutyusok egészségét is. Több gyomirtó szer esetében meghatározott időre távol kell maradni a kezelt területtől. Vegyszermentes alkalmazáskor ez az idő általában lecsökken, így sokkal hasznosabb. A nem mérgező gyomirtási módszerek kiküszöbölik az extra óvatosság szükségességét.

 

       4.  A gyomok ellenállóvá válhatnak

A gyomirtó szerek évek során történő ismételt alkalmazása számos rezisztens faj fejlődését eredményezheti. Ezzel párhuzamosan a használt vegyi anyagok számának növekedése is elkerülhetetlenné válik, amely még jobban károsítja az ökoszisztémát, sőt a költségeket is növeli. Az alternatív, vegyszermentes megoldásoknak köszönhetően ez a probléma viszonylag könnyen elkerülhető.

      5.  Negatív képet fest

Manapság sokan elítélik a kevésbé környezetbarát megoldásokat, így a vegyszermentes gyomirtás alkalmazása pluszpont lehet a közvélemény szemében. A lakosság fenntartható viselkedést vár el az önkormányzatoktól és a vállalatoktól egyaránt. Senkinek sincs szüksége negatív megbélyegzésre, igaz?

 

Ha megismerkedne a vegyszermentes gyomirtással, keressen minket bizalommal! A Royal Kert a Foamstream gyomkezelő kizárólagos magyarországi forgalmazója. Ez az eljárás, egy költséghatékony, sokrétűen használható és 100%-ban vegyszermentes gyomkezelő és fertőtlenítő megoldás, ami minden felületen, minden időjárási körülmény mellett, egész évben használható.

Victory Auto
X