Kertépítés három felvonásban

Néhány évvel ezelőtt Lovason valódi többfunkciós kertet építettünk.

A funkcionális elemeket már ekkor is tovább színesítettük a sokféle látványelemmel: patakkal, ülőfallal, stb. Ősszel már tudtuk, hogy valamivel mindenképpen bővíteni szeretnék a kertet, de teljes koncepció még nem volt, úgyhogy kis törést okozva a ház urában, kezdésként megrövidítettük a szőlősorokat, télen pedig elkezdtünk ötletelni, hogy a nyert területen milyen pluszt tudnánk még alkotni úgy, hogy hozzáadjunk a kert képéhez.

Rájöttünk, hogy eddig - a telek jórészét elfoglaló szőlősorok miatt - nem volt hely napozóágyak vagy akár egy mobil medence kihelyezésére sem. Mivel a terület kissé lejtett és a napozó terasz sík terepet igényelt, a terasz alatt alacsony rézsű alakult ki. Az alsó, szőlős területet és a teraszt így egy lépcső köti össze. A korábban kialakított kerti kedvenceknél, azaz a pataknál és előkertnél is nagy hangsúlyt kaptak a kövek és kavicsok, így adta magát, hogy a terasz szögletes formáját íves vonalvezetésű kavicsos felületekkel oldjuk. A teraszhoz közel egy kerti zuhanyt és egy ivókutat is elhelyeztünk, hogy ne kelljen a házig gyalogolni a felfrissülésért.

Hogy az újdonsült tereket minél előbb használatba vehessék, a tulajdonos elvégezte a talajelőkészítési munkálatokat és úgy szívéhez nőtt a projekt, hogy a kert átadásáig a nyaralóban maradt. Végül talán nem is bánta, hogy idén kevesebb munkája lesz a szőlő körül és több időt tölthet pihenéssel, napozással és a kert látványának élvezésével.

Minden érdeklődő kérdéssel forduljanak hozzánk bizalommal  elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül!
Kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird
X