Aktív kikapcsolódás a csopaki Ifjúsági parkban

A fizikai munka csökkenése, s ennek következtében kialakult mozgásszegény életmódunk szükségessé teszi, hogy az aktív kikapcsolódás különböző formái kapjanak mind fontosabb szerepet hétköznapjainkban. Szabadidőnk aktív eltöltésére testnek és léleknek egya

Csopak Község Önkormányzatának egyik legfőbb törekvése, hogy a település lakói és az ide látogató turisták megtalálhassák ezeket a lehetőségeket. Az utóbbi évek megvalósult létesítményei (kerékpárút, kikötők stb.) mellett a település legújabb beruházásai is ebbe az irányba mutatnak. Ennek eredményeként került néhány hete átadásra Csopak legújabb helyi és turisztikai attrakciója, a parton fekvő Ifjúsági sétány köztéri fitnesz parkja és egy Kneipp ösvény.

A fitnesz park  6 db szabadtéri kondicionáló eszközből áll, melynek használatával teljes testünket átmozgathatjuk, erősíthetjük.

A fizikai aktivitást követően - vagy akár azt megelőzően - végigsétálhatunk a hazánkban még igen ritka, közel 250 m hosszú  Kneipp ösvényen. Az ösvény teljes szakaszán, többféle anyagból történt a járófelület kialakítása. Kő, fa, kisebb-nagyobb szemcseméretű és formájú kavics, nagyobb kövek, fenyő kéreg, toboz és meggymag. Az ösvényen cipő nélkül, csupasz talppal kell végigsétálni, hogy elérje - a 19. század elején, Németországban született Sebastian Kneipp által bizonyított - megelőző és gyógyító hatását. Az eltérő anyagokon történő mezítlábas járás serkenti a vérkeringést és az anyagcserét. Mivel hamarosan megkezdődik a "mezítlábas szezon",  javasoljuk mindenkinek, hogy próbálja ki a csopaki Kneipp ösvényt, melynek egyik szakaszán egyensúlyozó gerendákon és rönkökön lépegetve a mozgáskészség és egyensúlyérzék is fejleszthető.

A park a vízparton, a nádas közelében került kialakításra. A telepítendő növények kiválasztásakor a park tervezője figyelembe vette, hogy ezen a területen őshonos a sásliliom (Hemerocallis) így mesterséges telepítéssel több, mint 600 tő sásliliom került kiültetésre.

A komplett kivitelezés a Royal-Kert Kft. referenciáit gyarapítja. A fitnesz park és Kneipp ösvény mellett utcabútorok, napvitorlák és napelemes kandeláberek szolgálják a látogatók komfortját.

Esetlegesen felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.

Magyar Tájépítész Szövetség
VIASTEIN
Greenroof
Interatletika
GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Victory Auto
Diadem®
HUNTER
Rainbird
Kramer & Co
MagicNets
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas
X