Foamstream – vegyszermentes gyomirtás és nagynyomású forróvizes mosás

A FŐKERT Nonprofit Zrt.-nél már régóta keresik a vegyszeres gyomirtás kiváltásának lehetőségét.

Ausztriában ettől az évtől törvény tiltja a vegyszerhasználatot. Németország és Franciaország bejelentette, hogy 2022-től tilalom alá helyezik a gyomirtó vegyszert (glifozát) a közterületeken. Mindennek az az oka, hogy az amúgy nem mérgezőnek és természetben teljesen lebomlónak nyilvánított szerről, az utóbbi évek kutatásai kimutatták annak egyértelmű egészségkárosító és az élő környezetre kártékony hatását.

A vegyszer mellőzése egyelőre még csak lakossági igény, a teljes tilalom legnagyobb gátlója, hogy nemigen található hatékony alternatívája.

A legelterjedtebb megoldások a kaszálás, illetve gyomseprők használata, ami nagyon rossz hatékonyságú (a gyom néhány hét múlva megerősödve újra kisarjad, ráadásul a művelet során intenzíven szórjuk a magokat, mintegy „vetjük a gyomot”) és nagy az élőmunka igénye, ami miatt drága.

Egyéb módszerek is léteznek, mint az égetés, infravörös technológiák, elektromos áram, forró levegő, gőz vagy forró víz, de ezen megoldások egyike sem tudott igazán elterjedni.

A Foamstream megoldása, hogy az amúgy bizonyítottan hatékony gyomnövény leforrázása módszert, egy hab hozzáadásával egészíti ki, ami, mint egy szigetelő felület lassítja a forróvíz lehűlési idejét, ezért a vízfelhasználás jelentősen csökken. A megnövelt idejű intenzív hőközlés a gyomnövény gyökérzónájában is ki tudja fejteni a hatását, véglegesen kiírtva azt, ráadásul ez sterilizálja a növényen lévő, illetve már elhullajtott magvakat is, minimalizálva a felülfertőződés lehetőségét.  

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megbízásából a Royal-Kert Kft. Budapest belvárosában közel 7000 négyzetméteren végzett vegyszermentes gyomirtást kockakő burkolaton és kavicsszórt területen.

Az eredménnyel 100%-ban elégedettek voltak, felismerték, hogy a Foamstream gép másik hasznos üzemmódja is jelentősen segítheti munkájukat. Ez a nagynyomású mosás funkció, ami egy sterimob erejét ötvözi a forróvíz hatékonyságával.

A Foamstream gép teljesen egyedülálló módon tud 95-98 Celsius-fokos vizet nagy nyomáson kijuttatni. Az alkalmazás jól használható alga, rágógumi, guanó, sőt bizonyos esetekben még graffiti eltávolítására is, ráadásul ez a technológia, teszteken bizonyított vírusölő hatásával, a COVID-19 mentesítésének is kiváló eszköze (közösségi terek, utcabútorok, játszótéri, illetve közterületi fitnesz eszközök, buszmegállók, stb.).

Tekintse meg kínálatunkat ITT és forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül!
Kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is.

Victory Auto