Új, környezetbarát seprőgép Fonyódon – a fenntartható jövő felé

Fonyód városa a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) és az Energiaügyi Minisztérium közös pályázatának, valamint 15 millió forint önerőnek köszönhetően egy új, elektromos Tenax seprőgéppel gazdagodott.

Nagy előnye a seprőgépnek, hogy éjszaka töltik fel az akkumulátorát, majd reggel csendesen és hatékonyan áll munkába. A gép működése közben minimális zajt kelt, így a lakosok és a nyaralók nyugalmát sem zavarja, és ráadásul környezetbarát is.

A Royal-Kert Kft. a Tenax elektromos kommunális járművek kizárólagos hazai forgalmazója. Már több, mint 15 hazai településen dolgoznak a Tenax különböző típusai. A Tenax elektromos kommunális járművekről bővebben ITT olvashat.

A jármű előnyei közé tartozik, hogy fenntartása gazdaságosabb a régi dízeles seprőautókhoz képest, és nem bocsát ki káros anyagokat. Az új seprőgép 102 kilométernyi utat gondoz, ami háromszor annyi, mint egy hasonló méretű településen. A polgármester úr elmondta, főként a Bartók Béla, Szent István, József Attila és Fő utcákon, valamint a 7-es úton találkozhatunk vele Fonyódon. Nemcsak Fonyód, hanem Balatonfüred, Tapolca és Keszthely is hasonló elektromos gépekkel lett gazdagabb az elmúlt évben.

Az új jármű a Tenax International cég terméke, amely a világ vezető elektromos utcaseprő- és útmosógép gyártója. A Tenax már 2003 óta fejleszti elektromos modelljeit, és világszerte olyan nagyvárosokban használják termékeit, mint Párizs, Brüsszel, Melbourne és Barcelona. A gépek titka abban rejlik, hogy teljesen elektromos kialakításúak, így könnyebbek és hatékonyabbak. Az elektromos hajtóműveknek köszönhetően az energia 90%-át mozgási energiává alakítják, ami jelentős költségcsökkentést eredményez.

A Tenax gépei nemcsak energiatakarékosak, hanem alacsony zajszintjüknek és zéró szén-dioxid kibocsátásuknak köszönhetően ideálisak városi használatra. A cég több, mint 700 elektromos seprőgépet értékesített már világszerte, és elkötelezetten dolgozik a fenntartható városokért.

Sonline cikk ITT olvasható.

Fonyód média videója ITT látható.

  • Fonyód-Tenax
Victory Auto
X