Traktorok a települések szolgálatában

Gyakori tévhit, hogy traktorral csak a szántóföldeken és egyéb mezőgazdasági területeken vagy állattartó telepeken találkozhatunk. Pedig az erőgépek a közterületek karbantartásában is éppoly fontos szerepet töltenek be, mint az agrárszektorban!

Ahogy sok más kis- és középkategóriájú univerzális traktor, úgy a Zoomlion 25 és 50 lóerős munkagépei is sok település eszközparkjában megtalálhatók. Feladataik közé pedig elsősorban a belterület rendezése, karbantartása, hótolás, sószórás és különböző anyagmozgatási munkák tartoznak.

A Zoomlion traktorok egyéb munkaeszközökkel kiegészítve sokféle módon képesek hatékonyan karbantartani és ápolni a közterületeket és az útfelületeket.

Zöldterület ápolás:

Minden település életében fontos szerepet töltenek be a zöldfelületek. A helyi közösségek és a turizmus szempontjából egyaránt fontos, hogy a belterület rendezett képet mutasson, mindez az épített környezet mellett a zöld területekre is ugyanúgy vonatkozik.

Parkok és sportpályák fenntartására, elvadult, gyomos területek tisztítására egyaránt használható a Zoomlion traktor, amennyiben a megfelelő eszközt csatlakoztatjuk hozzá. Továbbá a sövények, bokrok vágásában, árokpartok, domboldalak tisztításában is az önkormányzatok nagy segítsége lehet a kommunális céllal vásárolt traktor.

A lenyírt zöldhulladék, illetve a lehullott lomb összegyűjtésében is segítségünkre lehetnek a 25 és 50 lóerős traktorok. Habár jelenleg még nem lépett életbe az egész országra kiterjedt avarégetési tilalom, az önkormányzatok továbbra is maguk dönthetnek ennek tiltásáról. Alternatívaként ajánljuk az ágaprító termékeinket, melyek a traktorokhoz csatlakoztatva, környezetkímélő módon aprítják a különböző méretű ágakat és gallyakat.

Utak karbantartása:

Egy önkormányzati traktornak az év minden időszakában akad munkája az utak körül: útpadkák karbantartása, sáros utakon és földutakon az anyagszállítás, vagy az árokmarás és tisztítás. Ezeket a feladatokat szintén olyan eszközök képesek ellátni, amelyek működtetésére, szállítására és mozgatására traktorra van szükség. Így tehát egy Zoomlion traktor hozzájárulhat a megfelelő csapadékelvezetési rendszer kiépítéséhez, valamint az út menti cserjék és bokrok nyírásához.

Téli időszakban a Zoomlion traktorok remek szolgálatot nyújtanak, ha sószórásról és hótolásról van szó! Kis méretének köszönhetően ugyanis a szűk utcák sem jelentenek akadályt, így a település teljes területén képesek biztosítani a biztonságos közlekedés feltételeit.

Építkezés:

Önkormányzati szinten is adódnak olyan építkezési feladatok, amelyek traktoros segítséget igényelnek. Többek között a homlokrakodó és gödörfúró működtetése is traktoros támogatást igényel.

Ezekhez a feladatokhoz leginkább egy közepes teljesítményű traktor (pl.: Zoomlion 50 LE traktor) az ideális választás. Ezek segítségével ugyanis egy kis lakosságú község is megoldhatja a település határain belül adódó problémákat.

Fontos, hogy minden szükséges eszköz az önkormányzat rendelkezésére álljon, hiszen csak így tudja teljes mértékben a település és így a közösség érdekeit szolgálni. Amennyiben bővítené települése eszközparkját, keressen minket bizalommal!

GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas
X