Tilos lesz az avar égetése, mi lehet a megoldás?

Az újév változást hoz néhány szabályozásban, 2021. január 1-től tilos lesz az avar és a kerti hulladék égetése. Íme, a részletek!

Az eddigi rendelkezések értelmében az önkormányzatok rendeletben hozhattak döntést az avarégetés szabályozásáról, azonban az új kormányrendelet alapján a tilalom 2021-től az egész országban kivétel nélkül érvényes. Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól és a természet védelméről szóló törvény módosítását még június elején fogadták el a parlamentben.

A levegő kifogásolható minősége miatt Magyarországnak tennie kell valamit az Európai Uniós szabályozások értelmében. Az új rendelkezés fő célja a lakosság egészségének védelme a levegő minőségének javítása által. Ami a lakossági szférát illeti, a fűtés mellett az avar és egyéb kerti hulladékok égetése szennyezi legnagyobb mértékben a levegőt.

Az ágaprító gépek, mint megoldás

Az ágaprítók már régóta bevált módszernek számítanak a tűzgyújtás helyett és a jelentőségük mostantól egyre jobban felértékelődik. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy égetés nélkül - ezáltal környezetkímélő módon - aprítsák fel a magánszemélyek és önkormányzatok a különböző méretű ágakat és gallyakat. A feldolgozás után keletkezett értékes mulcs pedig több céllal is felhasználható.

A Royal-Kert kínálatában számos ilyen berendezés megtalálható, eltérő méretben, motorral és teljesítménnyel, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt!

Az aprító gépezetek zöld megoldásnak számítanak az év minden hónapjában, járuljunk hozzá közösen a hazai klímacélok megvalósításához! Zölden minden jobb!

GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas
X