Készüljünk az őszi mezőgazdasági munkákra

Szeptember beköszöntével a kisgazdák elérkeztek az őszi mezőgazdasági munkálatokhoz. Mutatjuk, miben lehetnek segítségükre a kis- és közepes teljesítményű Zoomlion traktorok és a különböző mezőgazdasági munkaeszközök!

Szüret

Ha ősz, akkor szüret! Az időpontja persze szőlőfajtától függ, a korán érő fajták - mint például a chardonnay, pinot blanc - már szeptemberben lekerülnek a tőkékről, a később érő fajták - kéknyelű, cabernet franc - szüretelésére pedig októberben kerül sor.

A nagy mennyiségű gyümölcs mozgatására 25 és 50 LE teljesítményű traktor egyaránt használható. Szállításra használhatunk oldalfallal magasított pótkocsit is vagy ömlesztett áruk tárolására is alkalmas szállítódobozt. Előbbi hidraulikusan, 3 oldalra billenthető, utóbbi 3 ponthoz rögzíthető, 3 oldalon nyitható oldalfalakkal és manuális billentéssel rendelkezik.

 

Burgonya betakarítás

A tárolásra szánt burgonya betakarítási ideje fajtától függően augusztus végétől egészen október közepéig tarthat. A Royal-Kert által forgalmazott BOMET burgonya kiszedő a gumók felszedésére és rendre rakására alkalmas, használata kisüzemi és farmergazdálkodók részére javasolt.

A már 20 LE teljesítményű erőgéppel is üzemeltethető munkaeszköz hatékony, gyors, egyszerű egysoros munkavégzést eredményez, így jelentősen csökkenthető a tevékenység idő- és energia igénye!

 

Lemosó permetezés

Akár már az őszi lombhullás idején, októberben is intézhetjük a rezes lemosó permetezést. Ilyenkor ugyanis gyakorlatilag minden növényen elvégezhetjük a kórokozó mentesítést.

A függesztett szórókeretes permetező szántóföldek permetezésére, kisüzemek és farmergazdaságok számára javasolt és már 25 LE teljesítményű traktorral is üzemeltethető. Ugyancsak kis teljesítményű erőgép szükséglettel rendelkezik a függesztett axiál ventillátoros permetező, amely az erős ventillátor és hatékony porlasztás révén megfelelő védelmet biztosít a szőlőültetvényekben és gyümölcsösökben.

Nagyobb, 40 LE feletti traktor teljesítménnyel üzemeltethetjük az axial ventillátoros vontatott permetezőt. Ez a munkaeszköz szintén szőlőültetvényekbe, gyümölcsösökbe javasolt kisüzemek és farmergazdaságok számára.

 

Tápanyag utánpótlás

Szerves és szervetlen trágyával egyaránt hasznos már ősszel ellátni a termőföldet. Utóbbiból a lassú oldódású kálium és foszfor tartalmú készítményeket érdemes nagyobb mennyiségben ősszel kijuttatni a földre. A gyors oldódású, nitrogéntartalmú műtrágyákból azonban elég annyit felhasználni, ami a talajban megtalálható szerves hulladékok lebomlását segíti.

Műtrágya szórásra különböző tartály kapacitással rendelkező munkaeszközök találhatók meg kínálatunkban, melyek a kis- és közepes teljesítményű Zoomlion traktorokkal kompatibilisek.

 

Talajművelés

Az őszi talajművelés feladatai két típusba sorolhatók annak függvényében, hogy őszi vetésű vagy tavaszi vetésű növények talaj-előkészítéséről beszélünk. Az előkészítés történhet korán vagy későn lekerülő elővetemény után, de a munkálatok során alkalmazkodnunk kell a talaj típusához, az időjárási körülményekhez és a növényfajhoz is.

Az őszi vetésű növények esetében a tarlóhántást és -ápolást követi a szántás, lazítás, elmunkálás, majd a magágy előkészítés. A tavaszi vetésű növények talaj-előkészítése is a nyár végi, ősz eleji időszakra ütemezhető, itt azonban a tarlóhántást középmély- vagy mélylazítás és felületelmunkálás követi. A felszínelmunkálásokra, magágykészítésre és vetésre csupán a tavaszi hónapokban kerül sor.

 

Kisüzemi felhasználásra és farmergazdálkodók részére egyaránt kínálunk kis- és közepes erőgép igénnyel rendelkező munkaeszközöket ezekre a célokra, úgy, mint talajmaró, ágyeke, egy- két fejes és váltva forgató eke, kultivátor, borona, függesztett V tárgyás borona és magágy előkészítő.

Tekintse meg traktor és munkaeszköz kínálatunkat, kérdéseivel pedig keressen minket bizalommal!

GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas
X