Közterek tisztán tartása ősszel

Az ősz végéhez közeledve, tengernyi fakó levél lepi el az utcákat, melyeket mindenki szeretne gyorsan és hatékonyan eltakarítani. Emellett fontos bizonyos időközönként alaposan megtisztítani és fertőtleníteni a város minden szegletét.

Blogunkból kiderül, hogy milyen hasznos eszközök és gépek állnak rendelkezésre az őszi lombhulladék eltakarítására.

Seprő és lombkezelő gépek

Ebben az időszakban igen nagy hasznát vesszük a különböző seprő és lombkezelő gépeknek.  

A hidromotorral ellátott, traktorra csatlakoztatható úttisztító kefe a száraz és nedves utakon egyaránt megállja a helyét. Járdákat és egyéb burkolt területeket is tisztává varázsolhatunk vele.

A lombszívó segítségével könnyedén, rövid idő alatt összegyűjthetjük a lombhulladékot az útszélekről, a járdákról és a nagy felületű zöld területekről. Rendelkezésre áll platóra szerelhető és traktorra felfüggeszthető változat is. Érdemes a munkaterület nagysága függvényében kiválasztani a lombszívót.

A lombfújó tökéletesen helytáll az őszi falevelek eltakarításában kertekben, parkokban és sportpályákon. Az egy kupacba összefújt leveleknek hasznát vehetjük például a téli fagyvédelem során.

A lombgyűjtőnek köszönhetően már az őszi munka is gyorsabban fog menni. Szintén traktorra csatlakoztatható az eszköz.

100% elektromos út- és járdatisztító szívó-seprő-mosó célgépek

A járdatisztító gépeket az év minden időszakában maximálisan ki tudjuk használni. Habár ősszel lényeges többször lesz hasznunkra. Gyorsan és hatékonyan tisztíthatjuk meg a köztereket, a járdákat, a parkokat, a parkolókat és a nagyobb létesítményeket is. Az egyik fontos kérdés, hogy elektromos vagy dízeles változata mellett döntsünk. Régebbi blogbejegyzésünk alapján könnyű lesz a döntés!

A Royal-Kert Kft. által forgalmazott kommunális takarítógépeket a Tenax gyártja. Ők az elsők a világon, akik 100%-ban elektromos utcaseprő és mosógépeket terveznek. Töretlen sikerük 2003 óta tart, ugyanis ekkor mutatták be az első elektromos utcaseprőgép modelljüket. Az évek során folyamatosan fejlesztették termékeiket és rengeteg tapasztalatra tettek szert. Nem véletlen, hogy mára világvezetők az elektromos seprőgép gyártók körében.

A Tenax kommunális gépek legfontosabb előnye, hogy környezetkímélő módon és minimális zajjal végzik a munkájukat. Ráadásul az eltárolt elektromos energiát 90% hatékonysággal átalakítják mozgási energiává, ezáltal gazdaságos a fenntartásuk. A dízel társaikhoz képest a működési és a karbantartási költségek rendkívül hamar megtérülnek. A következőkben bemutatjuk az elektromos kommunális takarítógépeinket, hogy könnyebb legyen a választás.

Tenax MaxWind

A 100%-ig elektromos utcaseprő gép alacsony zajkibocsátásának és alacsony működési költségeinek köszönhetően ideális választás lehet, település- és intézmény fenntartóknak, illetve vállalkozásoknak. Az akkumulátorok 6-8 órás munkavégzést tesznek lehetővé.

Tenax MaxWind Hydro

A MaxWind kommunális takarítógép továbbgondolt változata, mely vizes takarításra is alkalmas. Kefék helyett, nagynyomású útburkolat- és kézi mosóval is rendelkezik. A víztartályát tetszés szerint, vegyszeres oldattal is fel lehet tölteni. A nagymosású mosóegység 12 méter tömlővel és automatikus visszatekerő tömlődobbal van felszerelve.

Tenax SmartWind

Ez a 100%-ban elektromos seprőgép kiválóan helytáll minden terepen, hulladéktartálya 220 literes és 1,5 méter magasan is ki lehet üríteni. Vezetését jó manőverezés és ergonómia jellemzi, mivel kormányzása elektronikusan, joystick segítségével történik.

Tenax Electra 1.0

A 92%-ban újrahasznosított anyagokból gyártott 100%-ban elektromos utcaseprő gép ideális választás olyan önkormányzatoknak és létesítményfenntartóknak, akiknek igazán fontos a környezettudatosság. Kompakt méreteinek köszönhetően könnyen elboldogul a szűk helyeken is. Ráadásul az összegyűjtött szemetet közvetlenül DNI szabvány kukába gyűjti. Akkumulátorai 8-9 órás munkavégzést is lehetővé tesznek.

Tenax Electra 2.0 NEO

Kiválóan helytáll sűrűn lakott települések, városközpontok, turisztikailag frekventált területek tisztításában. Ha a környezet megkívánja a csendes és a nem szennyező munkavégzést, akkor megfelelő választás lehet. A megfelelő opciós kiegészítőkkel lehetővé teszi a nagy nyomású közúti vizes takarítást is. Az akkumulátorok 8-10 órás munkavégzést is lehetővé tesznek.

Tenax Electra 2.0 HYDRO

A világ első teljesen elektromos utcamosógépe. Kiválóan alkalmas forgalmas városközpontok, gyalogos övezetek, nehezen közlekedhető és forgalomtól elzárt területek nagynyomású mosására. Kiemelkedő teljesítmény felülmúlja a nagy dízelautókat. 15 literes fertőtlenítő tartályának köszönhetően, vírusölő tisztításokat is lehet végezni.

 

Foamstream-vegyszermentes gyomirtás

Az őszi időszak tökéletes arra, hogy kiírtsuk a betolakodó növényeket és gyommentesen indítsuk a jövő évet. A  Foamstream egy 100%-ban vegyszermentes gyomkezelő és fertőtlenítő megoldás. Ráadásul költséghatékony, sokrétűen használható. Minden felületen és időjárási körülményben megállja helyét.
A már ismert leforrázási gyomirtási módszert kiegészítették habbal, mely szigetelő felületként funkcionál, így lassítja a forró víz lehűlési idejét. 

 

Foamstream L120

Az L120 típus, a gyártó legkedvezőbb ár-érték arányú modellje. Hozzáadott funkciója a nagynyomású mosás, mellyel 100 Celsius fok körüli hőmérsékleten tisztíthatjuk és fertőtleníthetjük meg a közterületi műtárgyakat, padokat, játszótéri és kültéri fitnesz eszközöket.

A géptest egy erősített acélkeretben kapott helyet, így rendkívül masszív.  Kezelése gyorsan elsajátítható és 30-40 mp-n belül már használatra kész.

Potenciális alkalmazási területek:

  • gyomkezelés,
  • moszat és algairtás,
  • guanó és rágógumi eltávolítás,
  • graffitik, festékek eltávolítása,
  • közterületek, táblák, utcabútorok és eszközök mosása,
  • nagy területek fertőtlenítése, vírusmentesítése.

Ha jobban megismerné a Royal-Kert Kft. által forgalmazott munkaeszközöket, keressen minket bizalommal!

További tartalmakért kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

X